Házisajt, az egészség forrása - Sajtok
Magunkról arrow Sajtok
Sajtok
Sajtjainkat tehén-, és kecsketejből készítjük.

Minden termékünket saját állataink nyers tejéből, adalékanyagok nélkül, hagyományos paraszti módszerrel készítjük.

Mindkét állatfaj tejéből készítünk:
- nyerstejet
- lágy-,gomolya-,félkemény-,keménysajtot
- natúr-,ízesített sajtokat
- orda sajtot
- vajat
 
 
Ízesítők,amiket használunk: kakukkfű, fokhagyma, lilahagyma, chili, gomba, dió, tökmag, napraforgómag, zöld-, és tarkabors stb.
 
Specialitásaink:
 
  •         - Faszénporban megforgatott lágysajt
 
         - Vörösborban érlelt sajt     
Vörösboros gomolya
Vörösboros gomolya
Vörösboros gomolya
 
    
         
          - Kalocsai paprikaolajban érlelt gomolya
Kalocsai paprikamag oldajban érlelt gomolya
Kalocsai paprikamag olajban érlelt gomolya
Kalocsai paprikamag olajban érlelt gomolya
 

Tervezzük a parenyica és egyéb füstölt sajtok, joghurt és kefír készítését.

Az alább felsorolt termékeket tehéntejből készítjük.

Nyers tej:
A frissen fejt tejet a háznál,vagy a piacon palackozzuk.
 
Pasztőrözött tej:
A teljes tejet magas hőmérsékleten kezeljük.

Lágysajt:
Francia recept alapján készítjük. A sajt fehér,tömör. Szeletelhető és kenhető is. Ízesíteni is szoktuk, leginkább a felületét. Faszénporban,őrölt dióban,őrölt tarkaborsban,zöldfűszerben stb.
 
 Natúr lágysajt 
 Natúr lágysajt 
Natúr lágysajt 
Natúr lágysajt
Natúr lágysajt
Natúr lágysajt
   
Natúr lágysajt  Örölt dióba forgatot natúr lágysajt
Örölt dióba forgatot natúr lágysajt
Natúr lágysajt
Diós lágysajtDiós lágysajt
   
Tarkaborsos lágysajt Tarkaborsos lágysajt 
Tarkaborsos lágysajt
 Tarkaborsos lágysajt 
     
   
Gomolya:
Állománya lágy, víztartalma viszonylag nagy, érési ideje rövid, 8-10 nap. Íze kellemes,kérge krémsárga és szikkadt, belseje tömör, fehér színű. Natur és ízesitett kivitelben kapható.
 
Natúr gomolya
Natúr gomolyaÉrlelt gomolya
Natúr gomolya
Natúr lágysajt
Érlelt gomolya
   
Érlelt gomolya  
Érlelt gomolya
  
     


Félkeménysajt:
Egyenletesen, egész tömegében érik, vágható állományú. A sajttészta zárt,a kéreg száraz. Natúr és ízesített kivitelben kapható.
 Natúr félkemény sajt 
Natúr félkemény
Natúr félkemény
Natúr félkemény
   
Natúr félkemény   
     

Keménysajt:
A sajtok állománya kemény. Érlelési ideje hosszú,2-12 hónap,a sajt tömegétől függően. Natúr és vörösborban érlelve készítjük.

Orda:
A sajt gyártása után visszamaradó savó felmelegítésekor keletkező,túróhoz hasonló tejtermék. Kiváló tápértékű,teljesen emészthető. Natúr és ízesített kivitelben készítjük.

Natúr orda
Natúr orda

     

Vaj:

A vajat tejszínből készítjük,kézzel mossuk. A vajat mindig sötét,hűvös helyen,jól záródó edényben tároljuk. Natúr és ízesített kivitelben kapható.
 

Média riportok

 

Riport az MR1-Kossuth Rádió Arcvonások c. műsorából -2013

 


Riport az MR1-Kossuth Rádió Közelről c. műsorából- 2010


 

Riport a Duna TV Gazdakör c. 
műsorában

Kattintson a megtekintéshez!

Szavazások

Értékelje honlapunkat