Magunkról
Sajtok

Sajtok |
Sajtjainkat tehén-, és kecsketejből készítjük. Minden termékünket saját állataink nyers tejéből, adalékanyagok nélkül, hagyományos paraszti módszerrel készítjük. Mindkét állatfaj tejéből készítünk: - nyerstejet - lágy-,gomolya-,félkemény-,keménysajtot - natúr-,ízesített sajtokat - orda sajtot - vajat Ízesítők,amiket használunk: kakukkfű, fokhagyma, lilahagyma, chili, gomba, dió, tökmag, napraforgómag, zöld-, és tarkabors stb. Specialitásaink:
- Vörösborban érlelt sajt Tervezzük a parenyica és egyéb füstölt sajtok, joghurt és kefír készítését. Az alább felsorolt termékeket tehéntejből készítjük. Nyers tej: A frissen fejt tejet a háznál,vagy a piacon palackozzuk. Pasztőrözött tej: A teljes tejet magas hőmérsékleten kezeljük. Lágysajt: Francia recept alapján készítjük. A sajt fehér,tömör. Szeletelhető és kenhető is. Ízesíteni is szoktuk, leginkább a felületét. Faszénporban,őrölt dióban,őrölt tarkaborsban,zöldfűszerben stb. Gomolya: Állománya lágy, víztartalma viszonylag nagy, érési ideje rövid, 8-10 nap. Íze kellemes,kérge krémsárga és szikkadt, belseje tömör, fehér színű. Natur és ízesitett kivitelben kapható. Félkeménysajt: Egyenletesen, egész tömegében érik, vágható állományú. A sajttészta zárt,a kéreg száraz. Natúr és ízesített kivitelben kapható. Natúr félkemény sajt Keménysajt: A sajtok állománya kemény. Érlelési ideje hosszú,2-12 hónap,a sajt tömegétől függően. Natúr és vörösborban érlelve készítjük. Orda: A sajt gyártása után visszamaradó savó felmelegítésekor keletkező,túróhoz hasonló tejtermék. Kiváló tápértékű,teljesen emészthető. Natúr és ízesített kivitelben készítjük. |
Média riportok
Riport az MR1-Kossuth Rádió Arcvonások c. műsorából -2013
Riport az MR1-Kossuth Rádió Közelről c. műsorából- 2010 |
műsorában Kattintson a megtekintéshez! |